top of page
Αναζήτηση

Ήρθες για να ζήσεις

Ο άνθρωπος από την στιγμή της δημιουργίας του προορίστηκε για μια ζωής ευτυχίας και αφθονίας. Αν κάτι δεν πήγε καλά στην πορεία, αυτό έχει να κάνει με τις επιλογές του.

Ίσως μέχρι την ενηλικίωση, θεωρητικά την ευθύνη να την είχαν οι γονείς μας ή οι κηδεμόνες μας. Στην συνέχεια όμως δεν χωράει δικαιολογία καμιά. Κι εδώ κάπου είναι που αρχίζει ένας μακρύς κατάλογος με ωραίες, σπουδαίες, βαρυσήμαντες και "άδειες" δικαιολογίες.

Σου έρχονται στο μυαλό μερικές;

  • Έτσι μας μεγάλωσαν

  • Αυτοί επέλεξαν τι να σπουδάσω

  • Δεν είχαμε χρήματα

  • Ήμουν το μεγάλο παιδί της οικογένειας και ακολούθησα αυτό που ήθελαν

  • Σαν ο μικρός της οικογένειας ήμουν παραχαϊδευμένος

  • Πάντα η προσοχή τους ήταν στραμμένη στους άλλους

Κι άλλες πολλές, χωρίς τελειωμό δικαιολογίες. Μπορώ να καταγράψω όσες θέλεις μιας και τις ακούω συχνά κατά την διάρκεια των συνεδριών με τους πελάτες μου. Τουλάχιστον στην αρχή αυτό γίνεται, πριν ακόμη καταλάβουν πως "Ήρθαν για να Ζήσουν". Κάποιες από αυτές θυμάμαι να τις είχα χρησιμοποιήσει κι εγώ κάποτε...πριν από πολλά χρόνια...όταν δεν ήξερα...

Ίσως η πιο αποκαρδιωτική δικαιολογία που άκουσα πρόσφατα είναι: "Μα ο δικός μου μπαμπάς έχει βγει σε σύνταξη", και κάνω εγώ τώρα τον δικηγόρο του διαβόλου...

"Και τι με αυτό; Αλήθεια τώρα, τι περίμενες; Να συνεχίσει αυτός ο άνθρωπος να δουλεύει και να βγάζει χρήματα ώστε να είναι χορηγός για τα όνειρα σου;"

Και εκεί που δεν περιμένεις να ακούσεις κι άλλη μια δικαιολογία..."Μα της τάδε ο μπαμπάς της έχει στήσει όλη της την επιχείρηση!"

Κάτσε τότε κι εσύ στην γωνιά σου να ζηλεύεις, να κλαις την μοίρα σου, να φταις τον μπαμπά σου και θα τα ξαναπούμε σε 5 χρόνια. Τι θα έχεις καταφέρει; Τίποτα! Το απόλυτο τίποτα!

Εκτός κι αν, αν αποφασίσεις να ζήσεις. Άλλωστε για αυτό ήρθες σε αυτή την ζωή. Για να ζήσεις. Για να δημιουργήσεις και να απολαύσεις την δική σου πορεία. Σήκω και κάνε όλα αυτά που λες ότι φοβάσαι. Άρχισε με τα μικρά, κάνε βήματα μικρά αν σε τρομάζουν τα μεγάλα. Το ένα θα φέρει το άλλο και εκεί που δεν το περιμένεις θα έχεις ξεκολλήσει.

Και σε 5 χρόνια ούτε εσύ δεν θα το πιστεύεις πόσα κατάφερες. Ξέρεις γιατί; Γιατί το αποφάσισες να αναλάβεις την ευθύνη σου και να ζήσεις την ζωή για την οποία ήρθες σε αυτό τον κόσμο.

Να θυμάσαι, είναι στο χέρι σου.

Η επιλογή είναι δική σου.

Ήρθες για να Ζήσεις!




Γεωργία Δημοφάνους

Inner Leadership Coach




125 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page