top of page
Αναζήτηση

Επιτυχημένος στα μάτια των άλλων;

Σου ζητώ να μου πεις όλη την αλήθεια. Νιώθεις επιτυχημένος/η, ναι ή όχι;
Κι αφού δεν το νιώθεις, τουλάχιστον όχι όπως θα ήθελες, τότε γιατί όλοι γύρω σου μιλάνε για την επιτυχία σου; Από στόμα σε στόμα μαθαίνουν όλοι τα νέα σου (καλά στις μέρες από messenger σε Viber και WhatsApp) μία μία περιγράφουν τις επιτυχίες σου με όλες τις λεπτομέρειες. Τόσες λεπτομέρειες που ούτε κι εσύ δεν τις γνωρίζεις.
Εσύ πάλι κάθεσαι σε απόσταση κι αναρωτιέσαι αν είναι φαρσοκωμωδία όλο αυτό ή η νέα σειρά του Netflix με εσένα όμως πρωταγωνιστή. Ή μήπως κομπάρσο;
Γνωρίζω πολύ καλά πως είναι να χαίρονται όλοι για σένα, μα εσύ να νιώθεις ένα κενό.
Νιώθεις μέσα σου ένα κενό που δεν επιτρέπει στα αισθήματα χαράς και ευτυχίας να βγούνε προς τα έξω. Φυσικό είναι να νιώθεις έτσι όταν δεν έχεις μάθει ακόμα να αναγνωρίζεις εσύ πρώτος αυτά που με τόσο κόπο έχεις καταφέρει.

Μήπως φταίει που κάποτε δεν μας άφησαν να "γιορτάσουμε" τις μικρές-μεγάλες νίκες του τότε;
Συνήθως από μικρά παιδιά μας έστρεφαν την προσοχή στον επόμενο στόχο ή ακόμη χειρότερα στο ποιος τα κατάφερε καλύτερα από εμάς. Κάπως έτσι εξηγείται και η αυτοπεποίθηση που έπιασε πάτο.
Οι επιτυχίες βουνό κι όμως εμείς αγωνία και λαχτάρα (λέει και το γνωστό άσμα) για τα επόμενα που θα έρχονταν. Οι ανησυχίες κυριαρχούσαν στο μυαλό και καμιά φορά και στο σώμα. Το σώμα σου να το ακούς (στείλε μου μήνυμα αν θες να μάθεις περισσότερα).
Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουν όλα τα πιο πάνω; Δεν μπορώ να πιστέψω πως θες να συνεχίσεις να ζεις με τα πιο πάνω δεδομένα και στον ρυθμό που χτυπάνε οι άλλοι παλαμάκια! Η ζωή κυλά κι εσύ ζεις χωρίς να "απογειώνεσαι".
Είναι σπουδαίο να εκτιμάς κάθε μικρό ή μεγάλο επίτευγμα σου ή αλλιώς νίκη, όπως την αποκαλούμε στον χώρο της προσωπικής ανάπτυξης. Να χαίρεσαι για αυτό που έχεις πετύχει και να βρίσκεις τρόπους να επιβραβεύεις τον εαυτό σου.
Κι όταν το κενό συνεχίζει να υπάρχει...τότε τι;
Το δικό μου κενό δεν έλεγε να φύγει, έστω κι αν είχα μάθει να τις γιορτάζω τις νίκες μου. Ένιωσα να κάνει μικρή μετακόμιση, λίγο πιο πέρα, από το μυαλό στην καρδιά.
Οι γύρω μου συνέχιζαν να είναι τρελοί και παλαβοί με τις επιτυχίες μου (όχι τραγουδιστικά, για την καριέρα μου μιλάμε), μα εγώ εκεί κολλημένη στο κενό.
Δεν θα ησύχαζα αν δεν γέμιζα το κενό!
Μετά από αρκετό ψάξιμο, διάβασμα, ενδοσκόπηση, βρήκα τελικά την απάντηση μου.
Δεν μπορούσα να χαρώ την επιτυχια μου, γιατί έκανα επιτυχίες που δεν σήμαιναν τίποτα για μένα!
Η δικιά μου ευτυχία κρυβόταν αλλού. Σε ένα άλλο χώρο, γύρω από μια άλλη δουλειά, σε ένα άλλο διαφορετικό κεφάλαιο, σε μια νέα δημιουργία.
Ένα θα σου πω, μόλις το είδα ξεκάθαρα το όνειρο και αποφάσισα να το ζήσω, ένιωσα επιτυχημένη κι ας ήμουν ακόμη πρακτικά στο μηδέν!

Ο αποτελεσματικότερος τρόπος για νιώσεις αληιθνά επιτυχημένος είναι να είσαι εσύ ευτυχισμένος με όσα κατάφερες!

Ψάξε και βρες κι εσύ τι μπορεί να είναι αυτό που θα σε κάνει να νιώθεις εσύ επιτυχημένος!

Συμβουλή Μπόνους:
"Η επιτυχία και η ευτυχία πάνε μαζί".
Αυτό που ψάχνεις εσύ ίσως να μην έχει να κάνει με την δουλειά σου, ίσως να είναι κάτι άλλο πιο απλο ή και πιο περίπλοκο. Ποιος ξέρει; Δικό σου είναι άλλωστε, βρες το κι αν θες στείλε μου κι ένα μήνυμα να μοιραστείς την χαρά σου μαζί μου, γιατί.....
"Τα Όνειρα είναι για να τα Ζεις"

Γίνε λοιπόν ο δημιουργός της #επιτυχίας σου μέσα από αυτά που σε κάνουν #ευτυχισμένο και πίστεψε με δεν θα χωράει πουθενά κάνενα κενό (λίγο ασύληπτο τώρα αυτό, όμως μου αρέσει!)

Με όλη μου την αγάπη,
η Coach που θέλει να σε δει να ζεις τα Όνειρα σου,

Γεωργία Δημοφάνους





Κλείσε μία προκαταρκτική συνεδρία ενδεικτικού κόστους €20 (δικαίωμα δοκιμής μόνο μία φορά, πραγματικό κόστος €70)
Το πιο πάνω ποσό επιστρέφεται στην περίπτωση που συνεργαστούμε.



16 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page