top of page
Αναζήτηση

Είμαι άραγε τυχερή τελικά; Μήπως είσαι κι εσύ πολύ τυχερός τελικά;;;

Είναι μέρες τώρα που έχω βάλει σκοπό και στόχο μου να μεταφέρω στους ανθρώπους γύρω μου, αλλά και σε όσους περισσότερους μπορώ, το μήνυμα πως η Επιτυχία δεν κρίνεται από το πόσο τυχερός ή άτυχος είσαι. Η Επιτυχία κρίνεται από το τι έχεις εσύ στο μυαλό σου ως ορισμό της επιτυχίας και από τις δοκιμές που έχεις κάνει μέχρι σήμερα για να πετύχεις αυτά που επιθυμείς!

Σήμερα διάβασα το άρθρο μιας αγαπημένης φίλης, για παιδιά που βρέθηκαν στο νησί μας, όχι γιατί το επέλεξαν, όχι γιατί το ήθελαν, όχι γιατί επιλέχθηκαν, αλλά γιατί τους έφερε η 'τύχη' τους! Δεν έχω γίνει ξαφνικά μοιρολάτρης κι αν ανήκετε στα άτομα που με γνωρίζουν καλά τότε είστε σίγουροι πως κάτι άλλο είναι η εξήγηση.

Διαβάζοντας λοιπόν το άρθρο αυτό και πως μια βάρκα καθόρισε την δική τους τύχη, μιας και τελικά τους έφερε στον τόπο μας και δεν τους εγκατέλειψε, όπως είχε συμβεί σε άλλους λιγότερο ή περισσότερο τυχερούς...έφερα ξανά στο μυαλό μου την συνειδητοποίηση που είχα κάνει σε ένα επαγγελματικό μου ταξίδι.

Βρισκόμουν στην Ταϊλάνδη για εκπαίδευση κι ένα βράδυ πήγαμε με τα πόδια σε ένα εστιατόριο κοντά στο ξενοδοχείο μας για φαγητό. Στην διαδρομή είχα τον χρόνο να παρατηρήσω τους ανθρώπους γύρω μου, τους δρόμους, τις γειτονιές, την φτώχεια, και τον πόθο, την λαχτάρα στα μάτια τους για μια καλύτερη ζωή. Όχι σε όλα τα μάτια, παρά μόνο στα μάτια εκείνων που σαν παιδιά έκαναν όνειρα και φαντάστηκαν την ζωή τους αλλιώτικη...

Θα θυμάμαι για πάντα την στιγμή που έκανα μια παύση ενώ περπατούσα, έβαλα τον σταυρό μου και είπα "Σε ευχαριστώ Θεέ μου για την τύχη μου'! Ένιωσα εκείνη την στιγμή απίστευτα τυχερή που γεννήθηκα σε αυτό το νησί που λέγεται Κύπρος! Ένιωσα απίστευτα τυχερή που επέλεξα να είναι γονείς μου αυτοί που με έφεραν στον κόσμο και εγώ να βρεθώ να ζω εδώ, σε ένα τόπο με τόσες πολλές ευκαιρίες γύρω μας. Ευκαιρίες που αρπάζοντας έστω και μία από αυτές δεν θα μιζεριάσεις ποτέ ξανά για την κακή σου τύχη.

Αυτή είναι η αλήθεια! Είμαστε τυχεροί και δεν το ξέρουμε, ή καλύτερα δεν το εκτιμάμε και δεν αναγνωρίζουμε, παρά μόνο αναζητάμε την Επιτυχία μέσα από την ύπαρξη της Τύχης.

Αναλογίσου πόσα πράγματα και πόσες ευκαιρίες άφησες να περάσουν από την ζωή σου χωρίς να κάνεις καμία Δράση. Αλλά και πόσες άλλες δεν έδωσες καν την απαραίτητη προσοχή γιατί είχες το μυαλό σου κάπου αλλού, σε πράγματα λιγότερο σημαντικά.

Ομολογώ πως ΝΑΙ νιώθω απίστευτα τυχερή αλλά ταυτόχρονα είμαι και περήφανη για μένα γιατί δεν επιτρέπω στις ευκαιρίες να φύγουν από την ζωή μου έτσι απλά...Η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες φτάνει εσύ να είσαι έτοιμος/η να τις δεις και να λάβεις Δράση Τώρα!


Φέρε στο μυαλό σου την τελευταία σου χαμένη ευκαιρία.

Τι ένιωσες μετά που πέρασε;

Τι ένιωσες που για άλλη μια φορά ήσουν αδρανής;

Σου αρέσει αυτό το συναίσθημα;

Σε ικανοποιεί;

Θα ήθελες να βρεις τον τρόπο για να μην πάει άλλη μια ευκαιρία χαμένη;

Φέρε στο μυαλό σου μια χαμένη ευκαιρία πριν από 10 χρόνια.

Πως μπορεί να ήταν τα πράγματα σήμερα εάν την είχες αρπάξει;


Ξέρω πως είναι να απαντάς στα πιο πάνω και ξέρω και πως νιώθεις!


Είμαι εδώ για να φέρουμε μαζί την αλλαγή!

Επικοινώνησε μαζί μου κάνοντας απλά Sign Up στο δεξί πάνω μέρος αυτής της σελίδας ή στέλνοντας μου ένα μήνυμα στην σελίδα μου https://www.facebook.com/Demofanous


Είμαι τυχερή, όπως κι εσύ, κι έχω μάθει να παρατηρώ και να βλέπω τις ευκαιρίες που υπάρχουν γύρω μου! Είμαι εδώ για το πετύχεις κι εσύ!

Κλείσε τα μάτια και πίστεψε πως έχεις ήδη αρπάξει την επόμενη ευκαιρία που θα σου δοθεί!


Τα Όνειρα είναι για να τα Ζεις!!!


Γεωργία Δημοφάνους


Success and Executive Leadership Coach



111 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page