top of page
Αναζήτηση

Παίζοντας το παιχνίδι των ερωτήσεων!



Τους τελευταίους μήνες δυσκολεύομαι πολύ να γράψω. Ανοίγω το τετράδιο, παίρνω το μολύβι (ναι στο 2021 ζούμε) , μιας και με αυτό εμπνέομαι ή τουλάχιστον αυτό συνέβαινε μέχρι πριν από μερικούς μήνες. Ξαφνικά οι σκέψεις κολλάνε και ένα κενό υπάρχει στο μυαλό μου. Τίποτα δεν καταλήγει από το κεφάλι μου στις άκρες των δαχτύλων μου που κρατούν τόσο ευλαβικά το μολύβι και αναμένουν.

Αναμονή είναι αυτό που μου συμβαίνει. Ακούγεται περίεργο και είναι στα αλήθεια. Γιατί άραγε έχω μπει σε αναμονή. Η μόνη χρησιμότητα αυτής της κατάστασης μου είναι πως βρήκα τρόπο να σωπαίνει η φωνή μέσα στο κεφάλι μου. Μόλις αντικρύσω χαρτί και πιάσω μολύβι...να σου...εμφανίζεται το κενό. Ίσως το "πατεντάρω" και το προωθήσω ως το εργαλείο που σταματά τις σκέψεις.

Αυτό όμως που θέλω πραγματικά δεν είναι την σιωπή αλλά την έμπνευση και την δημιουργία. Άραγε πως θα τα επαναφέρω;

Κι έμειναν τα χαρτιά άδεια για καιρό κι εγώ απλά να αναρωτιέμαι. Ιδέες μου κατέβαιναν πολλές αλλά χωρίς να μπορώ να προχωρήσω. Πως είναι όταν πεινάς πολύ και θες να μαγειρέψεις μα δεν μπορείς να αποφασίσεις τι θες να φας...κάπως έτσι κι εγώ.

Ψάχνοντας να βρω απαντήσεις και να φτιάξω δικαιολογίες ρωτούσα συνεχώς τον εαυτό μου "γιατί". Μετά από κάθε "γιατί" έπαιρνα και μια νέα εκδοχή για αυτό που μου συμβαίνει. Λύση όμως δεν έβρισκα πουθενά.

Μέχρι που πριν από δυο μέρες άλλαξα την ερώτηση κι από το "γιατί", αναρωτήθηκα "τι". Τι είναι αυτό που αν το κάνω θα ξαναβρώ την έμπνευση μου;

Τι είναι αυτό που μου λείπει και το μολύβι δεν κυλά πάνω στο χαρτί;

Τι έχει αλλάξει και δεν γεμίζουν οι σελίδες όπως παλιά;

Τι μπορώ να κάνω για να είμαι δημιουργική ξανά;

Μια λεξούλα τόση δα, ένα "τι", μου βρήκε απαντήσεις! Μερικά "τι" ήταν αρκετά για να αντιληφθώ πως αυτό που μου έλειπε ήταν η σύνδεση μου με τον ανώτερο μου εαυτό. Η σύνδεση μου με το μέσα μου, με εμένα, με την ψυχή μου. Άφησα το περιβάλλον και τους ανθρώπους γύρω μου να γίνουν έντονα παρόντες στην ζωή μου. Το μόνο που κατάφερα από αυτό ήταν να χάσω εμένα. Για να το καταλάβω χρειάστηκαν οι σωστές ερωτήσεις .

Η αλήθεια είναι πως δεν δουλεύει πάντα. Πράγματι σπάνια μπορεί κάποιος να κάνει τις κατάλληλες ερωτήσεις από μόνος του και να βρει τις λύσεις του. Για να είμαι και πιο ακριβής τις λύσεις στην δικιά μου περίπτωση δεν τις βρήκα ακόμα. Αλλά αν μη τι άλλο πήρα μπρος για να διαβάζεις τώρα εσύ αυτό το άρθρο!


Σε προσκαλώ να παίξουμε μαζί το παιχνίδι των ερωτήσεων με ένα "γιατί" και πολλά πολλά "τι"!!!




Κάνε κλικ στον πιο κάτω σύνδεσμο και θα επικοινωνήσω μαζί σου το συντομότερο για να παίξουμε το παιχνίδι των ερωτήσεων!!!





45 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page