top of page
Αναζήτηση

Ποιός θέλω να είμαι στον χώρο εργασίας μου;

Είναι εντυπωσιακό εάν αναλογιστείς πως το 1/2 της διάρκειας που είμαστε ξύπνιοι και το 1/3 του 24ώρου μας καθημερινά βρισκόμαστε στο χώρο εργασίας μας ή γενικότερα στην δουλειά μας. Αρκετές φορές μάλιστα μεταφέρουμε τα ζητήματα της δουλειάς που μας απασχολούν και σε χρόνο και χώρο έξω από αυτήν.
Είναι σημαντικό αυτές τις ώρες να επιλέγουμε συνειδητά ποιος θέλουμε να είμαστε. Έτσι παίρνω την ευκαιρία και σε ρωτώ ευθέως:
Ποιός θες να είσαι στον χώρο όπου εργάζεσαι;
Αν δυσκολεύεσαι να απαντήσεις ή αν η απάντηση σου δεν ταιριάζει με αυτά που κάνεις τότε συνέχισε να διαβάζεις. Αλλιώς προώθησε το άρθρο σε ένα καλό φίλο που το χρειάζεται.
Ένα έξυπνο τρικ για να απαντήσεις είναι να ρωτήσεις τον εαυτό σου, τι είδους συναδέλφους θα ήθελες να έχεις; Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά που θα ήθελες να έχει ο μάνατζερ σου, ο προϊστάμενος ή οι υφιστάμενοι σου;

Σημαντικό είναι να λειτουργούμε χωρίς μάσκες, χωρίς προσωπεία!
Είναι βέβαιο πως έχεις συναντήσει ή ίσως και εσύ να το έκανες ή και να το κάνεις ακόμα. Να φοράς μάσκα στο περιβάλλον εργασίας σου. Και δεν αναφέρομαι σε αυτές τις μάσκες που όλοι βάλαμε τα τελευταία δυο χρόνια. Μα σε αυτές που φοράμε κατ' επιλογήν έτσι ώστε να αποφύγουμε την πραγματικότητα, την έκθεση του αληθινού μας εαυτού.


Πολλές φορές συναντάμε ανθρώπους που σκληρούς, αυστηρούς και απότομους στον χώρο εργασίας, γιατί θεωρούν πως έτσι θα έχουν τον έλεγχο του εαυτού τους αλλά και των γύρω τους. Κι αν τύχει και τους γνωρίσουμε εκτός δουλειάς είναι αυτό που λέμε "άλλος άνθρωπος"
Όσο κι αν το προσπαθεί, όσο κι αν το θελήσει δεν μπορεί να συντηρεί αυτή την συμπεριφορά των δύο άκρων για πολύ. Γιατί ακόμα κι αν επιλέξει να το κάνει, μέσα του θα υποφέρει κι ο ίδιος, κι ας μην το παραδέχεται ή ας μην το αντιλαμβάνεται καν, μιας κι αυτή η συμπεριφορά του έγινε συνήθεια. Το αφύσικο έγινε για εκείνον (για σένα) το φυσιολογικό.
Σου προτείνω να ψάξεις γύρω σου, μα και μέσα σου και να βρεις εσύ ποιος θες να είσαι. Αναζήτησε τις συμπεριφορές που επιθυμείς γενικότερα κι όχι μόνο στον επαγγελματικό σου χώρο.


Να είσαι αληθινός, βάζοντας όρια που να σε προφυλάσσουν!
4 απλές συμβουλές για να αρχίσεις να ανακαλύπτεις ποιος θες να είσαι:


1. Εν ώρα εργασίας να είσαι ο εαυτός σου, ο Επαγγελματίας εαυτός σου!
2. Κράτησε την προσωπική σου ζωή για σένα, μια αθώα πληροφορία μελλοντικά μπορεί να σου κοστίσει.
3. Βρες τρόπους να σέβεσαι και να αποδέχεσαι τις μεθόδους που χρησιμοποιεί ένας συνάδελφος, ο καθένας αποδίδει και παράγει σε διαφορετικούς ρυθμούς.
4. Κράτησε την ευγένεια σου και τον επαγγελματισμό σου ανεξάρτητα εάν επικοινωνείς προφορικά ή γραπτά.


Συμβουλή Μπόνους:
"Ρωτώντας πας στην Πόλη". Η προθυμία σου να μάθεις όταν δεν γνωρίζεις κάτι θα σε βοηθήσει πάρα πολύ, ακόμα και σε στιγμές που θα ήθελες να το βάλεις στα πόδια!

Είμαι φανατική υποστηρικτής των ανθρώπων που είναι αληθινοί, χωρίς υπερβολές, χωρίς ξεχείλωμα στις συμπεριφορές τους, που ξέρουν τι να μοιραστούν και τι να κρατήσουν για τον εαυτό τους!
Επέτρεψε μου να γίνω φαν σου, μπαίνοντας κι εσύ στο κλαμπ των αληθινών!

Με όλη μου την αγάπη,
η Coach που θέλει να σε δει να ζεις τα Όνειρα σου,

Γεωργία Δημοφάνους







40 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page