top of page
Αναζήτηση

Υπομονή : Τι σημαίνει για σένα αυτή η λέξη;

Έγινε ενημέρωση: 4 Απρ 2020


Τις τελευταίες 10 μέρες την ακούμε περισσότερο από ποτέ, "υπομονή" λένε όλοι,"θα περάσει κι αυτό".
Προσωπικά είναι η λέξη που άκουγα και ακούω κάθε φορά που θα πάρω την μαμά μου τηλέφωνο (μανούλα μου σε αγαπώ) και θα της εκφράσω ένα παράπονο, θα της πω ένα πρόβλημα μου ή μια δυσκολία που αντιμετωπίζω. Για μένα το συναίσθημα κάθε φορά είναι το ίδιο...την στιγμή που λέει κάποιος αυτή την λέξη, "υπομονή", δεν με βοηθά ως απάντηση από τον συνομιλητή μου. Η μαμά μου βέβαια, όπως και τα δικά σας άτομα όταν σας λένε αυτή την λέξη, την λέει με αγάπη και όπως αυτή το νιώθει.
Εσείς τι νιώθετε όταν σας λένε "υπομονή";
Για μένα υπομονή σημαίνει απραξία, σημαίνει κενό και χαμένος χρόνος. Δεν είχα ποτέ μου υπομονή, τουλάχιστον όχι όπως την περιγράφουν οι γύρω μου και με τον ορισμό που της δίνουν οι περισσότεροι. Πάντα με θυμάμαι ενώ είμαι σε φάση "αναμονής" να κάνω νέα σχέδια, να προχωρώ παράλληλα κάποιες ενέργειες, να βρίσκω λύσεις για το μέλλον και να κάνω μια προετοιμασία έτσι ώστε να είμαι πανέτοιμη για την στιγμή της Δράσης.
Άρα, ναι, τελικά κάνω κι εγώ υπομονή, με τον δικό μου τρόπο φυσικά, ο οποίος είναι αποδοτικός και ταιριάζει σε εμένα. Είναι πολύ πιθανό να είστε κι εσείς σαν εμένα, υπομονετικοί - ανυπόμονοι!
Υπάρχουν πολλοί τρόποι και συμπεριφορές για να κάνει ο καθένας μας υπομονή, μία κατάσταση υπομονής που αυτή την φορά κανείς μας δεν επέλεξε αλλά μας την επέβελαν οι περιστάσεις και το καλό όλων μας. Το σημαντικό είναι ακόμα κι αυτή την περίοδο να καταφέρνει το άτομο που κάνει αυτή την επιλογή να είνια καλά με τον εαυτό του και τις επιλογές του συνολικά. Αυτό θα το πετύχει εάν:
- Συνειδητά κάνει υπομονή
- Η περιόδος υπομονής έχει ημερομηνία λήξης
- Παραμένει δημιουργικός/ή
- Έχει αποφασίσει για το επόμενο βήμα/κίνηση
- Ταυτόχρονα είναι σε δράση

Τελικά ευχαριστώ την μαμά μου που πάντα, και ακόμα και σήμερα με προτρέπει να κάνω υπομονή. Η δικιά της προτροπή σε συνδυασμό με την δικιά μου αντίσταση, με έχει κάνει εφευρετική και αποδοτική ακόμα και σε περιόδους μεγάλης υπομονής!
Εσύ πως χειρίζεσαι τον χρόνο σου όταν η μόνη σου επιλογή είναι το να κάνεις υπομονή; Πως νιώθεις και πως λειτουργείς; 
Αν νιώθεις πως θα ήθελες να βρεις τρόπους που θα σε βελτιώσουν γράψε πιο κάτω το ερώτημα σου ή το σχόλιο σου και σύντομα θα λάβεις απάντηση!

και να θυμάσαι πως...

"Τα Όνειρα είναι για να τα Ζεις" 

...ακόμα και σε περιόδους υπομονής!

Γεωργία Δημοφάνους


Υπομονή

127 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page